Szívügyeink

ÉNekÚT

A Danubia Zenekar zeneoktatási platformja az iskolai énekoktatásban szeretne élményközpontú, korszerű segédletet nyújtani a pedagógusoknak és gyerekeknek. Az ÉNekÚT nevű oldal az Út a zenéhez tartalmait és zenekarunk online oktatási célú videóit alapul véve teljes tanéveket átfogó, tanórákra lebontott óravázlatokat kínál az énektanároknak, hogy a tantervhez kapcsolódó videók és rövid zenei részletek segítségével élményszerűbbé tegyék az énektanulást.


A zenekar művészeti vezetője, Hámori Máté ötlete és koncepciója alapján megvalósult oldalon a karmester népszerű énekórái mellett az adott tananyaghoz kapcsolódó zenék és zeneszerzők, vagy akár szolfézs feladatok is elérhetőek lesznek a programban részt vevő iskolák számára, továbbá kimondottan az enekut.hu számára készített nagyzenekari karaoke videók is, amelyek segítségével talán a gátlásosabb tanulók is könnyebben bevonhatóak a közös éneklésbe.

A program felülete és tartalmai a tanárok által tetszőlegesen variálhatók, így mindenki elkészítheti a saját ízlésének, tempójának megfelelő óravázlatot, a videókat pedig a diákok otthon is megtekinthetik majd. A programhoz bármilyen magyarországi iskola csatlakozhat. Ha ön csatlakozna, írjon az enekut@odz.hu-ra!