A zenekarról

Szeretnél a csapatunk tagja lenni? Nézd meg aktuális nyitott pozícióinkat itt!

Út a zenéhez

Van egy közös álmunk: összehozni az embereket, akik térben, világnézetben, korban távol állnak egymástól, összekötni őket egy közös szenvedély erejével, a zene iránti rajongással. Nekünk ez az élet: elsodor, megnyugtat, felemel és vigasztal; a zene a mindennapi kenyerünk, a szenvedélyünk, a barátunk.

Azért hoztuk létre az Út a zenéhez programot, hogy minél több emberhez eljuthasson üzenetünk: a zene örömhíre. A program része honlapunk is, ahol hangulatok szerint kereshető, pár másodperces zenerészletek ugyanúgy megtalálhatóak, mint családi és ifjúsági előadások, teljes koncertek, vagy élő közvetítések. A több száz videó egy egyszerű regisztráció, illetve előfizetés után válik elérhetővé, utat nyitva ezáltal bárki számára a zene és önmaga jobb megismerése felé.

Ide kattintva támogathatja az Út a zenéhez programot 

Zenekarunk

undefined

A Danubia Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. A legfontosabb hazai koncerttermeken kívül rendszeresen fellépünk Európa jelentős fesztiváljain, különleges programösszeállításaink és ifjúsági, illetve szociális projektjeink nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé váltunk az elmúlt években. Profilunk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a huszadik századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét.

Karmesterünk

undefined

Együttesünk művészeti vezetője és programjaink megalkotója Hámori Máté, aki 2013 óta vezet minket. Missziójának tekinti a zenei utánpótlásnevelést és a gyerekek művészeti beavatását. Izgalmas repertoárt alakítottunk ki vele sok olyan művel, amelyeket itthon csak mi játszunk – többek között Sosztakovics IV. szimfóniájának hazai bemutatóját is mi tartottuk 2020-ban. Máté a legtöbb magyar zenekart vezényli, az Operaház állandó karmestere, munkájáért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben, Liszt Ferenc-díjban és Óbuda Kultúrájáért Díjban részesült.

Missziónk

undefined

Szenvedélyünk a zene, és ez a szenvedély hatja át egész életünket. Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna ez a lángolás, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá. Célunk az, hogy ennek a nagy múltú műfajnak legyen jövője, ennek a jövőnek a kulcsa pedig a fiatalság. Zenekarunk harmincéves múltra tekint vissza, továbbra is az egyik legfiatalosabb hivatásos együttes az országban. Igyekszünk mindig friss szemmel tekinteni a klasszikus zene sokszor megmerevedett formáira.

Csapatunk

undefined

Alig tucatnyi főből álló stábunk a háttérben folyamatosan azon dolgozik, hogy a zenekar által teremtett értékes produkciókat eljuttassa a közönséghez, támogassa a zenészeket, és további ötleteivel tegye még inkább egyedivé a Danubiát. Büszkék vagyunk közönségünk állandó, visszatérő tagjaira, és igyekszünk utat találni még több zenehallgató felé.

Kapcsolat

TÉRKÉP 

Danubia Szalon

1033 Budapest, Flórián tér 3.

Zenekari iroda és postacím

1033 Budapest, Laktanya u. 35. Kapucsengő: 2

+36 1 269 1178

+36 1 373 0228 

Közönségkapcsolat

kozonsegkapcsolat@odz.hu

+36 70 455 6814      

+36 70 654 2711 

Hűségprogram, Pártolói Kör

tamogatom@odz.hu 

Információ

info@odz.hu

Számlainformációk közvetlen utalásokhoz:

Számlatulajdonos: Út a Zenéhez Alapítvány

Pénzforgalmi jelzőszám: 12010154 - 01761947 - 00100002

Nemzetközi bankszámlaszám IBAN: HU07 1201 0154 0176 1947 0010 0002

S.W.I.F.T.: UBRTHUHB