Semmi komoly koncertsorozat

undefined

A MOMKultban tér vissza a 'Semmi komoly' 2024 őszén!


A zenei felfedezés útján nincs megállás. A kreatív határok elmosódnak sorozatunkban, amely a zenei felismerések kimeríthetetlen útjára kalauzolja a közönséget.

Fedezze fel velünk az izgalmas zenei együttállásokat, ahol a hagyományos és modern elemek összeolvadnak egy újfajta zenei kifejezés érdekében. Legyen Ön is részese ennek az úttörő zenei felfedezésnek, ahol nincsenek korlátok, csak a zene varázsa és a kreativitás öröme. Nem kell aggódni, jó móka lesz. Semmi komoly.

Mert komolyzene nincs - csak Zene van.  


Bach X Folk (2024 ősz)

2024. október 26., 20:00, MOMKult - JEGYEK >>> 


Bach Air-je mára közhely lett – mindenkinek ott cseng a fülében a lépdelő basszus felett ívelő gyönyörű dallam. Megdöbbentő, hogy ott is rálelünk erre a lépdelés feletti szabad éneklésre a maga különleges díszítéseivel, ahol valami egészen mást várnánk – a hangszeres magyar népzenében. Meglepő hasonlóságok, gyönyörű különbségek – ez vár arra, aki Bach D-dúr szvitjét nemcsak eredeti formájában, de Pál István Szalonna és bandájának népzenei reflexióival is szívesen meghallgatja. Az érdeklődőket táncházzal is várjuk a koncert után.

 

Pál István Szalonna és bandája  

Pál István Szalonna és bandája a magyar népzene szeretetéért és megismertetéséért munkálkodnak az egész magyar nyelvterületen. A hagyományos paraszti világ furulyái, dudái, a vonóshangszerek, a cimbalom és a tárogató mellett az emberi ének szólaltatja meg a szívet szorongató lassú dallamokat, a virtuóz legényeseket és a csárdások különleges világát.

 

Bach: D-dúr szvit, BWV 1068

Bach művének második tétele, az Air már jól ismert dallam, amely August Wilhelm hegedűművész átiratában a hegedű egyetlen húrján is játszhatóvá válik. A darab ennek köszönhetően annyira népszerűvé vált, hogy azóta is sok helyen ismerik és előadják, sőt számos populáris zenében és filmzenében is felbukkant.


A Semmi komoly sorozat korábbi előadásai: