Szívügyeink

Közös hang projekt

A Közös hang a Danubia Zenekar és a Máltai Szimfónia közös programja a felzárkózó településeken zenét tanuló gyerekek művészi integrációjáért. A program során zenekarunk tagjai személyes kapcsolatot alakítanak ki a Máltai Szimfónia zenetanulási programjában résztvevő gyerekekkel és tanáraikkal, velük a rendszeres találkozások során közös művészi célokat álmodnak meg, majd a közös próbákat követően együtt lépnek fel a zenekar zeneakadémiai bérletes koncertjein.


A műsorok kialakításánál figyelembe vesszük a gyerekek aktuális képzettségét, és a lehető legnagyobb motivációt és örömöt jelentő rövid, 3–6 perces műveket tűzünk műsorra. Az eseményekre meghívjuk a gyerekek családtagjait is, hangsúlyozandó számukra is, hogy az integráció folyamatában a művészeti élményeknek és motivációnak kiemelt szerepe lehet.

A programmal nem csupán a nehéz sorsú gyerekeknek szeretnénk életre szóló élményt adni, de fontos üzenetet fogalmazunk meg szerencsésebb helyzetű közönségünk számára is: a zene hidakat épít, akár a legmeredekebb szakadékokon is átívelve.


A Közös hang projekt kiemelt támogatója az E.ON Hungária Zrt.

Ide kattintva támogathatja a Közös hang projektet >>>