Süle Dalma

szoprán

Süle Dalma (koloratúrszoprán) a hágai Királyi Zeneakadémia elvégzése után, tanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Operaének-művész szakán folytatta.
Számos nemzetközi énekverseny díjazottja.
Hollandia főbb színházaiban, koncerttermeiben énekelt, illetve New Yorkban az Alice Tully Hallban.
Magyarországon számos koncertterem és színház meghívott vendége, többek között a Budapesti Operettszínház, a Magyar Állami Operaház és a MÜPA.
2019-ben debütált az Éj királynője szerepében a Zeneakadémián, idei évadban pedig a Magyar Állami Operaházban debütál a szerepben. 2021-ben rendhagyó módon diplomázott a pandémiás veszélyhezet következtében; F. Poulenc - Az emberi hang című mono-operájával.

2019-ben mesterképzése alatt egy rendkívüli szerepre kérte fel a Budapesti Operettszínház. Lehetősége nyílt Grigori Frid - Anne Frank naplója címszerepét eljátszani. Az 1 órás mono-opera nagyszerű alkalom Dalma kifinomult vokalitása, muzikalitása és színészi képességei kamatoztatására. Az előadás 2020-as magyarországi ősbemutatója óta sikerrel fut a színházban.

Mester tanulmányai befejeztével a 2020/21-es évadban debütált a Magyar Állami Operaházban Lucy (G.C. Menotti: A telefon) és Florestine (Mozart/Rossini/Milhaud: Figaro3) szerepében.
Mindezek mellett részt vett a Kincskeresők programsorozatban, ahol opera-keresztmetszet formájában az Operaház pályakezdő énekeseivel számos operát színpadra állítottak. A következő főszerepekekben mutatkozott be: Almirena (Händel), Adele (Rossini), Lakmé (Delibes).
Énekmesterei Kiss-B. Atilla, Iván Ildikó és Rita Dams.