Seidl Dénes

trombita

Seidl Dénes Junior Príma díjas és Fischer Annie ösztöndíjas trombitaművész a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába járt, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti
Egyetemen szerzett diplomát Boldoczki Gábor osztályában.
Második egyetemi évében a MÁV Szimfonikus Zenekar első trombitása lett, egy évvel később pedig felvételt nyert a Concerto Budapest zenekarba. Jelenleg mind a két együttesben teljesít zenei szolgálatot.
A magyar zenei élet állandó résztvevője: vendégművészként megfordult többek között a Magyar Állami Operaház Zenekarában, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarban, az Óbudai Danubia Zenekarban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában, a Budafoki Dohnányi Zenekarban, az UMZE Kamaraegyüttesben, és a Liszt Ferenc Kamarazenekarban.
Szólistaként fellépett a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus
Zenekarával és a MÁV Szimfonikus Zenekarral.
Számos versenyen előkelő helyezést ért el, többek között 1. díjat kapott a Varasdy Frigyes Országos Egyetemi Trombitaversenyen és a „Cittá di Chieri” Nemzetközi Kamaraversenyen, illetve 3. helyezést ért el a Brnoi Nemzetközi Trombitaversenyen.
Előadóművészeti tevékenysége mellett a zenepedagógia is fontos szerepet játszik életében, tevékenységének fő missziója a koncertpedagógiai élet megújítása. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában helyettesítő tanárként dolgozott, a MÁV Szimfonikus Zenekar visszatérő műsorvezetője, illetve a ZeneMűvek - Magyarország első zenei edutainment vállalkozásának - társalapítója. A ZeneMűvek célja, hogy a komolyzene és a fiatalok kapcsolatát újraformálja annak érdekében,
hogy a zenehallgatás és a koncertre járás személyesebb és komplexebb élménnyé válhasson.