A zenegyűlölő 1.0

Janklovics Péter a Danubia Zenekar ellen

 

Szimfonikus zenei stand-up koncert Janklovics Péterrel, a Danubia Zenekarral és klasszikus zene legismertebb műveivel – mindenről, amit utálunk, vagy nem értünk a komolyzenei koncertekben. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott!

Jegyek 3500 Ft-tól

 

Időpontok:

2024. szeptember 15. 19:00 Erkel Színház - JEGYEK >>> 


Műsor:

  • Mozart: Figaro házassága – Nyitány
  • Strauss: A denevér – Nyitány
  • Beethoven: VII. szimfónia – I. tétel
  • Bizet: Carmen – Habanera, III. felvonás Előjáték
  • Di Capua: O, sole mio (arr.: Ott Rezső)
  • Rossini: A tolvaj szarka – nyitány

Közreműködik: Janklovics Péter stand-up komédiás

Vezényel: Hámori Máté


Na de ki is a Zenegyűlölő? 

"Teljes képtelenség, anakronizmus, sznobéria, fokozhatatlan unalom, merő időpocsékolás. Ki a fene jár manapság komolyzenei koncertre? Mi ebben a jó? Röhej az egész."

Janklovics Péter a Gór Nagy Mári a Színitanodában végzett 1999-ben, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, 2004-től pedig a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja lett. Vendégszínészként szerepelt már többek között a Budapesti Zsidó Színházban is, 2010 őszétől pedig a budapesti TÁP Színházban dolgozik. 

A színház mellett elvállalt pár filmszerepet is, több reklámban feltűnt, különböző karaktereket jelenítve meg, az országos ismertséget és népszerűséget viszont a 2009-es és 2010-es Sziget-kampány hozta meg neki, amikor a rendezvény arcaként ismerte meg a nagyközönség. Szintén 2009-től kezdett humorista karrierbe, rendszeresen fellép a Dumaszínházban, és látható a Comedy Central stand-up műsorában.

Akit netán elriasztana a „komolyzene”, Janklovics Péter humorista kalauzolásával, egy szimfonikus stand-up koncerten próbálhatják meg levetkőzni a műfaj iránti ellenszenvüket.


A klasszikus zenei színeiben: Hámori Máté 

A magyar zenei élet meghatározó alakja, akinek innovatív, sokoldalú tevékenysége a klasszikus zene minél szélesebb körű népszerűsítését célozza. Eredeti ifjúsági előadásai és nagy igénnyel összeállított tematikus koncertsorozatai is azt szolgálják, hogy új közönségrétegeket nyerjen meg a klasszikus zene műfajának.

A hazai zenekarok többségének visszatérő vendége, jelentős fesztiválokon vezényelt Európa számos országában. 2013 óta a Magyar Állami Operaház állandó karmestere, ahol azóta számos opera- és balett bemutatót, előadást vezényelt. Ifjúsági programjai országos hírűek: több tucat saját fejlesztésű előadását sok tízezer gyermek látta már több mint száz különböző településen. Előadásai interaktívan ötvözik a költészet, a stand up comedy és a színház elemeit a magas szintű zenéléssel, középpontjukban az élményalapú nevelés áll.

2013-ban vette át a Danubia Zenekar művészeti vezetését, a zenekar azóta teljes körű szakmai és szerkezeti megújuláson esett át. Számos új sorozatot indított az együttessel, amelynek koncertjei rendszerint telt házasak, és egyre fiatalabb közönséget vonzanak. Munkájának eredményeképp mára a Danubia Magyarország egyik legkarakteresebb és legmeghatározóbb zenei műhelyévé vált.


undefined undefined