Puccini X Soul

Tóth Verával és Ádám Zsuzsannával

Semmi komoly

Jegyvásárlás

2024. november 23. | szombat | 20.00 - 22.00
1124 Budapest, Csörsz u. 18., MOM Kulturális Központ
10 000, 12 000 Ft

A dal az dal, akkor is, ha popsztár, operaénekes vagy magányos zuhanyhős adja elő. Ráadásul a legtöbb dal – stílustól függetlenül – ugyanazokat a témákat járja körbe: fáj a szív / örül a szív, szép az élet / az élet elviselhetetlen.

A közös témák mellett vannak rokon műfajok is – például Puccini és a klasszikus soul zene egyaránt jelentős előadóegyéniséget és kimagasló énektechnikát követelnek. Így adott a párhuzamba állítás: hogyan dalolja el egy soulkirálynő és egy operadíva ugyanazt az ősi érzést, van-e átjárhatóság Cserháti és Puccini között? Ezen az estén két igazi díva segít eldönteni ezt a nem túl nehéz kérdést.

Tóth Vera

Énekelt már Sting, Lenny Kravitz előénekeseként, zenél a Budapest Jazz Orchestrával együtt is, akikkel formabontó koncerteket adnak az ország számos pontján, különböző, nem feltétlenül a jazz műfajában jeleskedő, izgalmas vendégekkel. Vera hitvallása az, hogy szépen, lassan kell dolgozni és mindig a minőségre kell törekedni.

Ádám Zsuzsanna

Ádám Zsuzsanna, a kecskeméti születésű operaénekesnő már gyermekként zongorázott, gordonkázott, majd hangja varázslatos erővel hódította meg a közönséget. Tanulmányait Pécsett, Szegeden, Mantovában és Budapesten folytatva, hamarosan az ország és a nemzetközi operaélet egyik legígéretesebb tehetségeként emlegették. Számos rangos versenyen ért el kimagasló eredményt, és a legnagyobb magyar operaházak színpadán is rendszeresen fellép.

Műsor

Puccini
Quando m’en vo (La Bohéme – Musetta)

Feeling good (Nina Simone)

Puccini
Un bel di vedremo (Madama Butterfly)

I say a little prayer (Aretha Franklin)

Puccini
Vissi d’arte (Tosca)

A boldogság és én (Cserháti Zsuzsa)

Puccini
Se come voi piccina (Le villi)

At last (Etta James)

Puccini
Addio, mio dolce amor (Edgar – Fidelia)

I will always love you (Whitney Houston)

Ott Rezső
Opera and soul duet

szünet

Szimfonikus karaoke – soul, pop és opera slágerek vegyesen, zenekari kísérettel, a közönség közreműködésével