Hetedhét ország

Vidám hangszerbemutató, ismeretterjesztő koncert

Kalandra Fül Fesztivál


2024. február 24. | szombat | 13:30 - 14:30
, BMC Tetőterem

Izgalmas zenei kalandozásra hívunk kicsiket és nagyokat egyaránt. Az Art Classic Harangegyüttes „HETEDHÉT ORSZÁG” című koncertjén, Bartók Béla és Gryllus Vilmos népdalfeldolgozásai közül, 7-7 dal csendül fel. Az előadás során, a közönséggel együtt fedezzük fel a két szerző művei közti hasonlóságokat és különbségeket, és arra is keressük a választ, hogy mindezek miből adódhatnak. Az elhangzó művek harangzenei átiratait Lajhó Gyula, az együttes művészeti vezetője készítette. A koncertet követően „zenészként” is próbára teheti magát a nagyérdemű publikum apraja-nagyja. Gyertek, fedezzük fel együtt Hetedhét országot!

Képzeljük el, hogy a hangokat leszedegetjük a hangszerről, és szétosztjuk a zenészek közt. Minden zenész a saját néhány hangjáért felel, azokat a megfelelő pillanatban kell megszólaltatnia. Mintha mindannyian egy hangszeren játszanának, teljes összhangban, szinte együtt lélegezve… Ennek a csodának lehet fül- és szemtanúja mindenki, aki meghallgatja az Art Classic Harangegyüttes hangversenyét.

Az együttest Lajhó Gyula és Fábián Zoltán alapították, többek közt azt a fontos célt szem előtt tartva, hogy megismertessék a magyar közönséggel ezt a nálunk még kevésbé ismert, de világszerte népszerű zenei műfajt, a harangzenét. Az Art Classic Harangegyüttes ennek a műfajnak egyik jelentős hazai képviselője.
A programot 4 éves kortól ajánljuk!

A program bármelyik aznapra szóló koncertjeggyel látogatható.

Kalandra Fül Fesztivál előadások


10:00 Mozart, a csokigolyók sztárja 2.0 – TELTHÁZ
11:30 Brácsásvicc
13:30 Hetedhét ország hangszerbemutató koncert
15:00 Csoda és Kósza – TELTHÁZ
16:00 Hetedhét ország hangszerbemutató koncert
17:00 Tá-dá-dá-dááám! (Beethoven V. szimfóniája gyerekeknek)

2024. február. 24. | szombat | 13:30 - 14:30
, BMC Tetőterem