Best of French Musicals - Musical gála

Jegyvásárlás

2024. március 3. | vasárnap | 15.00 - 18.00
1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30., Erkel Színház
10 000 Ft 15 000 Ft 20 000 Ft 25 000 Ft 30 000 Ft

A Legjobb Francia Musicalek Gálakoncertje összehozza a legnépszerűbb francia musicalek sztárjait, akik hangjukkal mutatják be a rajongóknak az érzelmek viharát. A közönség világsikerű előadásokból hallhatja a legismertebb dallamokat. A már hat éve telt házas ázsiai előadások sorozata után a műsor most európai városokba utazik. A francia musicalek kétségtelenül jelenségek. A párizsi Notre-Dame, a Rómeó és Júlia, a Mozart Opera Rock, a Starmania, A nyomorultak világszerte ismertek. Ezeket az előadásokat eddig ötven országban kétmilliónál is többen látták. A párizsi Notre-Dame önmagában két tucat országban lépett fel, ezzel minden idők legnépszerűbb francia musicalévé vált, többször is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. A Best of French Musicals gálakoncert kötelező látnivaló minden musicalrajongó számára.

LAURENT BAN
Szólista – Salieri / Léopold (Mozart Opera Rock)
Laurent Ban dráma szakon végzett a Nancy-i Nemzeti Konzervatóriumban. Öt évig játszott A párizsi Notre-Dame-ban, először Gringoire, majd Phoebus szerepében. A Kis Herceg musicalben a hiúság és a repülőtiszt szerepét játssza. A Chance című musicalben nyújtott alakításáért 2019-ben elnyerte a Molière-díjat a legjobb musicalelőadásért. Laurent Az Operaház Fantomjának francia hangja. 2010 óta több musicalben és show-ban játszik, köztük a Starmaniában, a Hairben és az Évitában. A következő években Salieri szerepét játssza a Mozart Opera Rockban, de repertoárjában helyet kap a Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai, a Vörös és Fekete, A nyomorultak, valamint Napóleon és Zorro szerepei is.

ANGELO DEL VECCHIO
Szólista – Quasimodo / Benvolio (A párizsi Notre-Dame, Rómeó és Júlia)
Az olasz művész 11 éves korában kezdett el zenélni és énekelni. Számos meghallgatást követően, 2006-ban Riccardo Cocciante kiválasztotta Benvolio szerepére a Rómeó és Júlia musicalben. Ezt követte az előadás olaszországi turnéja, beleértve a legendás Arena di Veronában tett fellépését. Karrierjének következő állomásaként a Rock Revolution szólistája lett, két évvel később a művész Quasimodo szerepét játszotta A párizsi Notre-Dame-ban. 2014 óta a felújított A párizsi Notre-Dame-ban dolgozik – ő az egyetlen művész a világon, aki három nyelven énekel a musicalben.

ELHAIDA DANI
Szólista – Esmeralda (A párizsi Notre-Dame)
Az albán énekesnő hírnevét a Star Academy 2009-es és a Top Fest 2012-es megnyerésével szerezte, emellett első helyezett lett az olasz Voice című tehetségkutatóban. A nemzeti válogatás után lehetőséget kapott, hogy hazáját ő képviselje a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. Később Riccardo Cocciante és Luc Plamondon felkérte Esmeralda szerepére A párizsi Notre-Dame-ban. 2016 óta a világ egyik legismertebb musicalének társulatával turnézik.

GIAN MARCO SCHIARETTI
Szólista – Mercutio / Monroe hercege (Rómeó és Júlia, Moulin Rouge)
Az olaszországi Parmából származó énekes 17 éves korában már Mercutio szerepét játszotta Riccardo Cocciante Rómeó és Júlia musicaljében. Kiválasztották Tarzan szerepére az azonos nevű musicalben, Phil Collins zenéjével – ebben a produkcióban mintegy ezer alkalommal lépett színpadra. Ezt követte Che szerepe az Évita musicaljében, Bernardo szerepe a West Side Storyban a londoni Royal Albert Hallban, AJ Golden szerepe a Paramourban – a Cirque du Soleil első musicaljében – és Phoebus kapitány szerepe A párizsi Notre-Dame nemzetközi turnéján. 2021 óta a Don Juan főszereplője, Casanova az Opera Pop Casanovában és Monroe hercege a Moulin Rouge-ban.

MICHELANGELO LOCONTE
Szólista – Mozart (Mozart Opera Rock)
Michelangelo Loconte (eredeti nevén Michele) olasz énekes, zenész, zeneszerző és színész. A festés és szobrászat iránti szenvedélye miatt kapta a Michelangelo becenevet. Nem ismerve a francia nyelvet, a művész stúdiófelvételt készített az összes dalról fonetikus írás alapján Mozart szerepét briliánsan alakította a Mozart Opera Rockban, amelyért több NRJ Music Awarddal ismerték el. Az azonos nevű album gyémántlemezes lett, és bestsellerré válva több mint félmillió példány kelt el belőle világszerte.

ROBERT MARIEN
A kanadai színész, énekes, dalszerző 1984-ben Jean Valjean szerepét játszotta A nyomorultak című musicalben. A nemzetközi elismerést az 1991-ben a felújított, a Mogador Színházban bemutatott előadásban nyújtott alakítása hozta meg számára: a művészt Párizsban, Londonban és Montrealban is méltatták. 2005-ben Frollo szerepében csatlakozott A párizsi Notre-Dame musical társulatához egy koreai és japán turné során. Egyik legutóbbi munkája a Jézus Krisztus Szupersztárban Poncius Pilátus megformálása volt.