Koch Pincészet
„Szőlőművelő, borkészítő, borkereskedő felmenőimtől a föld szeretetét, a munka becsületét, az érték tiszteletét tanultam.
... nagyapámtól tanultam meg tájékozódni a szőlőben. Az ő természetes gondolkodása vezetett az iskolapadba.
Természet közeli ember vagyok. A bort a szőlőből szemlélem, a boraim ízét a szőlő húsából, érettségét magjából érzem ki: imádom csipegetni, kóstolgatni, megrágni a bogyót. Két birtokom van. A borotai központtal működő a Hajós-Bajai borvidék része. Itt 150 hektáron gazdálkodunk. Néhány éve szőlőterületeket vásároltam Diósviszlón, a Villányi borvidéken. Itt 10 hektárt művelünk.
Véleményem szerint jó alapanyagból még jobb minőségű borokat lehet – és kell – előállítanunk, melyek a borfogyasztók örömére és egészségére kell, hogy váljanak.”
Koch Csaba
a Magyar Borakadémia elnöke
https://www.kochboraszat.hu/