Jenna Lee James

Jenna nemrég fejezte be a világkörüli turnét HUGH JACKMAN énekesnőjeként a színész világturnéján melynek 'The Man, The Music, The Show' címe.

Nemrég jelent meg debütáló albuma 'on the edge' címmel, amelyet az Abbey Road Studio 2-ben rögzített.

Jenna vezető művészként sokszor fellépett a West Enden; turnézott az Egyesült Királyságban, valamint szólistaként, nemzetközi szinten számos koncertprodukcióban és arénaturnén is rész vett.

Színházi szerepei közé tartozik többek között; Grizabella a Macskák európai turnéjában, Donna helyettese a Mamma Mia eredeti brit turnéjában, Mary Rod Stewart ’Tonight's the Night’ brit turnéjában, jelenleg ő az egyetlen ember a világon, aki a ’We Will Rock You’ mindhárom főszerepét eljátszotta, beleértve a Killer Queen-t a 10. évfordulós ARENA világturnén, ő alakította Becky McDonald szerepét az ’Álmok utcájában - A Coronation Street évei’ (MEN Arena Manchester), Carabosse a Csipkerózsikában Joe Pasquale-val (Theatre Royal, Nottingham), June Child szerepét a 20th Century Boyban (brit premier), Joseph narrátora a londoni Adelphi színházban, a We Will Rock You eredeti szereposztásábam Meatloaf-ot és Scaramouche-t is játszotta (Dominion Theatre), Tiger Lily a Pán Péter-ben (Theatre Royal, Newcastle), Lorraine a Boogie Nights-ban (UK Tour), A címszerep a Pán Péter-ben (Grand theatre, Swansea), Maisie a The Boyfriend-ben (Glasgow), Dorothy az ’Óz, a nagy varázsló’-ban (Glasgow).

Televízió: többek között: Max Proms - OmroepMax, Ruth Jones Summer Holiday, Parkinson, Party at the Palace, Party in the Park, Children in Need, Blue Peter, Al Murray's Happy Hour.

További munkái Jenna fellépett a vezető énekesként Brendan Cole’s All Night Long’ brit tudnéján, a Take That koncertjén a londoni O2 Arénában, a 'Champions of Rock' - Aréna turné főszereplője, második helyezett a 2005-ös Voice of Musical Theatren, a Friday Night is Music Night, amelyet a BBC Radio 2 élőben közvetített. Számos gyermekkarakter hangja piacvezető brit üdülővállalatok számára, felvett egy albumot (Viva Verdi) a The New London Chorale-lal – egy klasszikus crossover együttessel – amely számos slágertoplista tetejére ért el Hollandiában.