Fókuszban Georges Aperghis

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mesterkurzusának zárókoncertje

október

14

csütörtök

19:30 - 21:30

Helyszín


Budapest Music Center, Koncertterem
1093 Budapest Mátyás u. 8.

Jegyárak


3 000 Ft


Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány karmestereket és zeneszerzőket támogató idei mentorprogramjának egyik központi műve Richard Strauss fiatalkori darabja, a tizenhét évesen írt Fúvósszerenád: a zeneszerzők, Kecskés D. Balázs és Francisco Domínguez a mentorálás idején a Szerenáddal azonos apparátusra komponálják legújabb művüket.
Mint minden korábbi évben, a két vezető mentorhoz, Eötvös Péterhez és Vajda Gergelyhez egy harmadik kortárs alkotó csatlakozik, idén a világhírű, Franciaországban élő görög komponista, Georges Aperghis. A hazai közönség elsősorban a kísérleti színház és a kortárs zene határterületén tevékeny szerzőként ismerheti, két énekesre és együttesre 2016–2017-ben írt darabjának Berlinben volt az ősbemutatója.
A koncerten magyarországi bemutatóként hangzik el Eötvös Péter nagybőgőre írt concertója, a darabot Matthew McDonald, a 2019-es berlini premier szólistájának előadásában hallgathatjuk meg.

A koncert a Liszt Ünnep keretében, a Budapest Music Centerrel és az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvánnyal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Műsor

R. Strauss
Szerenád 13 fúvós hangszerre (Esz-dúr) Op. 7

Kecskés D. Balázs
Wind – ősbemutató

Eötvös Péter
Aurora - magyarországi bemutató

szünet

Francisco Dominguez
Kharir IV – ősbemutató

Georges Aperghis - magyarországi bemutató
Migrants