Emma Hatton

Lehet, hogy csupán 157 centi magas, de Emma Hattonban nincs semmi aprócska.
A közelmúltban a hatalmas sikernek örvendő Post Modern Jukebox vendégénekeseként fellépett, a világhírű Cheltenham Jazz Festivalra hívták meg, ahol teltházas koncertet adott, amelyet az év elején a kultikus 606 jazzklubba is elvitt, és az Egyesült Királyságban turnéjának kiválasztott időpontjai során Jools Holland kísérőjeként lépett fel, és egészen a jazz és a blues világában tett legkorábbi próbálkozásaiig, Emma hatása a zenei életre tagadhatatlan. Egy felkérés, hogy énekeljen Nile Rogersszel Sir Andrew Lloyd Webber számára a The Other Palace-ban, megmutatta neki, hogy megtalálja a zenés színház és a jazz/blues gyökerei közötti egyensúlyt. Dalszerzőként is nevet szerzett magának, hiszen ő írta és adta elő a Sam Claflin, Hugh Bonneville és Timothy Spall főszereplésével készült 'The Corrupted' című film címadó dalát.
Eva Cassidy, Sarah Vaughan, Etta James, Carole King, Fleetwood Mac és még sok más énekeslegenda hatott rá, és inspirálta őt, így Emma éppp annyira érzi jól magát a bluesban, mint soulban, jazzben vagy a countryban. Ami őt jellemzi, az az, hogy ellenáll a beskatulyázásnak - sokoldalúsága miatt világszerte keresett előadóművész.
A kritikusok által elismert két debütáló EP-t követően Anthony Stronggal, a 'Merry Christmas, Darling x'-et és a 'Thirty Three and a Third'-et, ez utóbbit bakelitlemezen adták ki, és mindkettő egyenesen az iTunes jazz és blues listájának első helyére került, Emma teltházas szóló koncerteket adott többek között a Hippodrome Casino-ban, a 606-ban, a Crazy Coqs-ban, a Pizza Express Jazz Clubban, a Sohóban, a Holbornban, Birminghamben és a The Pheasantry-ben.
Emma ugyanolyan otthonosan mozog ezrek előtt, mint intim környezetben, és nagyon keresett a magas színvonalú vállalati munkák terén, fellép a világ minden táján, és rendszeres énekesnő London első számú intézményeiben, köztük a Royal Albert Hallban és a Savoyban. Számos nagyra becsült zenésszel, köztük Joe Stilgoe-val és Leo Green-nel is együttműködött, és számos filmes és televíziós projektben, például a Finding Your Feet, a Marvel sorozatban és az NBC Universalban is énekelt.
Emma szárnyaló hangja és transzformatív előadói képességei miatt a színpad világában is hatalmas rajongótáborra tett szert, hiszen a West End színpadán az Evita Eva Peronjaként, a Wicked Elphabájaként és a We Will Rock You Scaramouche-jaként lépett fel. Leading Ladyként szerzett hírneve miatt meghívást kapott a This Morning című műsorba - ahol a Wicked című előadásban a Defying Gravity-t adta elő, és átvette az Olivier-díjat -, valamint az Andrew Marr Showba is. A rádióban Emma a BBC Radio 4 Woman's Hour, a BBC Radio 2 Live és az Elaine Paige Show vendége volt. Idén őt érte az a megtiszteltetés, hogy Eva Peron szerepére választották ki a BBC dokumentumfilmjében, amelyben az Evita 40 éves évfordulóját ünnepli. 2019-ben Grizabella főszerepét is eljátszotta a Kilworth House Theatre által a kritikusok által elismert 'Macskák' felújításában.
Rendszeresen dolgozik műsorvezetőként a rádióban és a televízióban a Magic FM 'Magic at the Musicals' csatornáján, valamint a Swim England (BBC) sportműsorvezetőjeként és műsorvezetőjeként. Büszke nagykövete a vezető zeneterápiás jótékonysági szervezetnek, a Nordoff Robbinsnak, és nemrégiben elindította saját podcastját, a 'Dear Music...'-t, amely a zenével való kollektív szerelmi viszonyunkat vizsgálja, miközben felhívja a figyelmet az Egyesült Királyságban működő sokféle zenei jótékonysági szervezetre. Emma szenvedélye, hogy átadja a következő generációnak, amit tanult, azt jelenti, hogy folyamatosan mesterkurzusokat és workshopokat vezet a zenés színházban az egész Egyesült Királyságban.