A zenekarról

undefined

Szeretnél a csapatunk tagja lenni? Nézd meg aktuális nyitott pozícióinkat itt!  

Út a zenéhez

Van egy közös álmunk: összehozni az embereket, akik térben, világnézetben, korban távol állnak egymástól, összekötni őket egy közös szenvedély erejével, a zene iránti rajongással. Nekünk ez az élet: elsodor, megnyugtat, felemel és vigasztal; a zene a mindennapi kenyerünk, a szenvedélyünk, a barátunk.

Azért hoztuk létre az Út a zenéhez programot, hogy minél több emberhez eljuthasson üzenetünk: a zene örömhíre. A program része honlapunk is, ahol hangulatok szerint kereshető, pár másodperces zenerészletek ugyanúgy megtalálhatóak, mint családi és ifjúsági előadások, teljes koncertek, vagy élő közvetítések. A több száz videó egy egyszerű regisztráció, illetve előfizetés után válik elérhetővé, utat nyitva ezáltal bárki számára a zene és önmaga jobb megismerése felé.

Zenekarunk

undefined

A Danubia Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. A legfontosabb hazai koncerttermeken kívül rendszeresen fellépünk Európa jelentős fesztiváljain; különleges programösszeállításaink és ifjúsági, illetve szociális projektjeink nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé váltunk az elmúlt években. Profilunk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a huszadik századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét.

Karmesterünk

undefined

Együttesünk művészeti vezetője és programjaink megalkotója Hámori Máté, aki 2013 óta vezet minket. Missziójának tekinti a zenei utánpótlásnevelést és a gyerekek művészeti beavatását. Izgalmas repertoárt alakítottunk ki vele, sok olyan művel, amelyeket itthon csak mi játszunk – többek között Sosztakovics IV. szimfóniájának hazai bemutatóját is mi tartottuk 2020-ban. Máté a legtöbb magyar zenekart vezényli, az Operaház állandó karmestere, munkájáért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben, Liszt Ferenc-díjban és Óbuda Kultúrájáért Díjban részesült.

Missziónk

undefined

Szenvedélyünk a zene, és ez a szenvedély hatja át egész életünket. Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna ez a lángolás, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá. Célunk az, hogy ennek a nagy múltú műfajnak legyen jövője, ennek a jövőnek a kulcsa pedig a fiatalság. Zenekarunk több mint huszonöt éves múltra tekint vissza, továbbra is az egyik legfiatalosabb hivatásos együttes az országban. Igyekszünk mindig friss szemmel tekinteni a klasszikus zene sokszor megmerevedett formáira.

Csapatunk

undefined

Alig tucatnyi stábunk a háttérben folyamatosan azon dolgozik, hogy a zenekar által teremtett értékes produkciókat eljuttassa a közönséghez, támogassa a zenészeket, és további ötleteivel tegye még inkább egyedivé a Danubiát. Büszkék vagyunk közönségünk állandó, visszatérő tagjaira, és igyekszünk utat találni még több zenehallgató felé.

Kapcsolat

TÉRKÉP 

Próbaterem

1033 Budapest, Flórián tér 3.

Zenekari iroda és postacím:

1033 Budapest, Laktanya u. 35. Kapucsengő: 2

+36 1 269 1178 vagy +36 1 373 0228 

Közönségkapcsolat:

kozonsegkapcsolat@odz.hu , +36 70 455 6814 

Információ

info@odz.hu