Mozart X Jazz

Semmi komoly

April

6

Saturday

19:30 - 21:30

Location


Budapest Music Center, Koncertterem
1093 Budapest Mátyás u. 8.

Ticket prices


7.000 Ft.

Ticket

Loyalty programme

Van átjárás a műfajok közt? Beszédbe elegyedhet egymással Bach hegedűversenye és Pál István Szalonna kalotaszegi tánca? Mit mondhat Mozartról egy jazz-zongorista? Bartók találkozik a népdallal és a looperrel – ez csak egy vicc kezdete? Mennyire szabad a zene, mennyire szabad a zenész és Ön, kedves közönség? Szabad a játék? Nem kell, aggódni, jó móka lesz. Semmi komoly.

Mozart és a jazz – ez nem új történet. Ha mást nem is, Jacques Loussier révén sokan ismerik azt, milyen a klasszikus zene és a jazz kreatív találkozása. Ezúttal Mozart utolsó zongoraversenye kerül fókuszba, két irányból közelítve. Egy jazzes jam-sessionre is sor kerül majd a koncert után, amit minden érdeklődőnek meleg szívvel ajánlunk.

Tálas Áron Trió

A Tálas Áron Trió debütáló albuma, a Floating Island, amely Tálas saját szerzeményeit tartalmazza, 2016-ban látott napvilágot. Második lemezük, a 2018-ban kiadott Little Beggar pedig elnyerte a Gramofon magazin Az év jazzalbuma címét. Zenéjükben a klasszikus zenei elemek és a kortárs jazz sajátos keveredése mellett rendkívül hangsúlyos a lírai aspektus.

Mozart: B-dúr zongoraverseny, K 595

Mozart utolsó zongoraversenye egy különleges és jelentős alkotás volt a zeneszerző életében, amely új utakat nyitott a klasszikus zene terén, és a romantikus korszak előfutáraként is értelmezhető. A halálának évében bemutatott zongoraverseny egyik különlegessége, hogy csak három tételből áll.

Program

Mozart
B-dúr zongoraverseny, K 595

Jam-session