A Danubia Ütőegyüttes koncertjei a Föld Napja alkalmából

Szemléletformáló Családi Nap a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben


2023 April 22 | Saturday | 10:30 - 15:00
1151 Budapest, Mélyfúró u. 10 – 12., Fővárosi Hulladékhasznosító Mű

Ünnepeljük együtt a Föld Napját! A HUHA szemléletformáló nyílt családi napon beleshetünk a Budapesti Közművek kulisszái mögé, bejárhatjuk a Hulladékhasznosító Mű rejtett világát vezetett létesítménylátogatások keretében, és megismerhetjük az ott dolgozók mindennapjait. A Szemléletformáló és Újrahasználati Központban (SZÚK) a gyerekek játékos, zenés és színházi interaktív foglalkozásokon és kreatív alkotó workshopokon vehetnek részt a Danubia Zenekar Ütőegyüttese, a FAQ színházi társulat és a Medence Csoport közreműködésével.
A Danubia Ütőegyüttes 2020-ban alakult, ám tagjainak szakmai kapcsolata több mint tíz évre nyúlik vissza. A formáció anyazenekara a Danubia Zenekar, ahol szimfonikus zenekari zenészként rengeteg tapasztalatra tettek szert, de mivel az ütőhangszeres irodalom kimeríthetetlen forrásként áll rendelkezésükre, nagy örömmel vágtak bele a közös kamarazenélésbe. Repertoárjuk számtalan zenei műfajba nyújt betekintést az afrikai törzsi zenétől a japán stílusú ütőhangszeres zenén át az amerikai ragtime-okig, filmzenékig és a klasszikus darabok átirataiig. Műsoraik minden korosztály számára lenyűgöző élményt nyújt a stílusok sokszínűsége és az ütőhangszerek látványa segítségével.

A Föld Napja alkalmából egy különleges showműsorral készülnek egy különleges helyszínen.
Az együttes tagjai: Keresztes Magor Szabolcs (együttesvezető), Halász Illés, Kolics Máté, Szalai Tamás, Szekér Attila, Wenzon Zsuzsanna

A Danubia Ütőegyüttes interaktív zenei műsora az alábbi időpontban tekinthető meg a Samu kukásautó színpadon:
10.30–11.00
11.30–12.00
13.30–14.00
14.30–15.00

https://budapestitavaszifesztival.hu/esemeny/huha-nyilt-nap/


A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand és a Budapesti Közművek közreműködésével valósul meg.

2023 April 22 | Saturday | 10:30 - 15:00
1151 Budapest, Mélyfúró u. 10 – 12., Fővárosi Hulladékhasznosító Mű
Supporters
Budapesti Tavaszi Fesztivál
Budapest Brand