Fata Pincészet (Badacsony)
Fata István 1927-ben alapította a családi pincészetet, amely azóta is az ő nevét viseli – ezzel tisztelegve tettvágya és iránymutatása előtt. Az elmúlt közel 100 évben családi hagyománnyá vált a szőlőtermelés és a borkészítés, így a család generációk óta hordozza magában a szőlő és a vendéglátás iránti elkötelezettséget. Badacsonytomaj szívében, a Római úton található régi családi birtokon lévő pince cégére és a boroscímkék 2008 óta szintén Fata István emlékét őrzik, tisztelegve kéményseprő mestersége előtt. Az összesen 7,5 hektáros birtok jelentős részén fehér szőlő található, fajtaösszetétel tekintetében foglalkoznak a főbb badacsonyi szőlőkkel, mint az Olaszrizling, a Szürkebarát, a Kéknyelű, az Ottonel Muskotály és a Rózsakő, ezek mellet termesztenek Cabernet Sauvignon és a Zweigelt fajtákat. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy boraik elegánsabbak, ízvilágban letisztultabbak legyenek.