Danubia Nyár 2024

Nyaralunk, feltöltődünk …és természetesen zenélünk! A Danubia így éli meg a legmelegebb évszakot, melynek központi eseményei 2024-ben is Művészetek Völgye fellépései lesznek.

A fesztivál olyan, mint egy 10 napos kortárs összművészeti összejövetel, amelyen nemcsak a zenei műfajok találkoznak, hanem az irodalom, a színház, a tánc- és cirkuszművészetek, a filmek, a fotográfia vagy éppen a kortárs képzőművészet. A Völgy olyan, mint a béke szigete, ahol mindenki kedvére kikapcsolódhat: szeressen akár hajnalig bulizni a kedvenc zenekaraira, kézműveskedni vagy éppen jógával vagy túrával indítani a napot.

A klasszikus zene rajongóinak (és persze érdeklődőinek) a kapolcsi római katolikus templom és a vigántpetendi templom lesz a felkiáltójeles programhelyszín. Zenekarunk pedig mindkét helyet igyekszik méltóképp belakni a nekünk rendelt két napon, július 23-án és július 24-én.


Danubia előadások a Művészetek Völgye 2024-en:


CSAK ENNYI A NYARUNK? DEHOGY IS!

Nagyon várjuk a júliusi fesztiválozást, de már júniustól elkezdjük a nyár passzos dallamokkal történő színesítését, amelyet egészen az évszak végéig folytatunk majd.


Álom az élet (?) koncertek

Lehet szebben indítani a nyarat, mint romantikával? Szerintünk sem! Schumann és Mendelssohn gyönyörű zenéit visszük el Óbudára, Pécsre és Szegedre az év egyik legrövidebb éjszakája előtt, Hámori Máté vezénylésével és kommentárjaival.

További részletek és jegyek az előadások nevére kattintva


Képekre hangolva

A zene és a képzőművészet szoros ölelése már évszázadok óta tart, a Danubia Zenekar művészei pedig bármikor örömmel tisztelegnek előtte. Ennek jegyében mutatjuk be a Magyar Nemzeti Galériával közös, júniusi és júliusi eseményeinket, amelyeken koncertekre és a zenei programhoz kapcsolódó rövid tárlatvezetésekre várjuk az érdeklődőket a Nemzeti Galéria első emeleti Kupolatermébe és gótikus gyűjteményébe. A sorozat művészeti vezetője Balog József Liszt-díjas zongoraművész.

További részletek és jegyek az előadások nevére kattintva


Önálló nyári koncertjeink

Nagyon jó elővenni nyáron egy-egy előadást, és örömzenélés keretében „átadni” a közönségnek. Természetesen nem feledkezünk meg erről az élményről sem, és rendre megállunk, hogy klasszikusokkal üdvözöljük a napsütést vagy épp a holdfényt.

További részletek és jegyek az előadások nevére kattintva


Nyári gyerekkoncertek

Strandon voltunk, több fagyi nem fér belénk, a játszótéren éget a nap… hová menjünk el a gyerekekkel? A Danubia Zenekarnak van válasza! 2024 nyarán is kinyitjuk próbaterünk, a Danubia Szalon kapuit a kicsiknek és nagyoknak, ahol négy, humorral gazdagon átszőtt, könnyed klasszikuszenei élménnyel gazdagodhat az egész család.

Kétszer is terítékre kerül Mozart élete és művei, poénkódunk egyet a brácsásokkal, sőt, egy hatalmas rézfúvós bulit is kerekítünk a Flórián téri otthonunkban.

További részletek és jegyek az előadások nevére kattintva